Categorie: Fashion / Date: 2 years ago / Views: 880 / Author: Fjodor DopArt

De grootste trends in fashion voor de lente van 2016

Van shiny runners tot een kromme baseball cap.

Omdat het vandaag tot nu toe zo lekker zonnig is hebben we een beetje het voorjaarsgevoel te pakken (nu al ja!)

Vandaar dat we je in deze blog de grootste fashion trends van het aankomende lenteseizoen gaan verklappen.

Baseball wordt de sport van de lente.

Al in 2015 bleek sportswear steeds belangrijker te worden. De basketbal- en skateschoenen van onder andere Air Jordan, Ewing en Vans zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken en in 2016 zet die trend verder door.

Één van de grote opkomende trends voor het aankomende voorjaar wordt baseball style. Dus zoek vast je oude knuppel op in de schuur van je ouders en probeer vast op "second base" te komen met je stijl.

Dit betekent niet alleen een verdere opmars van de jogging pants en running sneakers maar ook de terugkeer van de baseball jersey's crewnecks, coach jackets en natuurlijk de baseball caps waarvan de brim weer heerlijk gebogen kan worden.

baseball

Metallic Sneakers en accessoires.

Een andere trend waar we mee te maken gaan krijgen zijn metallic sneakers en accessoires. Kijk maar eens terug naar de sneaker releases van merken als Converse, Nike, Adidas en Common Projects de afgelopen maanden, ze hadden allemaal 1 glimmend aspect gemeen:

Asian textiles & designs.

De derde trend die we je wilden laten zien is er één die komt overwaaien uit het verre oosten. Ben absoluut niet bang voor Pokémon-achtige taferelen, want deze trend heeft zeker niets met cartoons te maken van welk soort dan ook.

Al enkele jaren is Aziatische streetwear aan een gigantische opmars bezig. Je kan hierbij denken aan labels/stockists als VisVim's, Ne.Sense en MonkeyTime die grote Nederlandse brands als Filling Pieces en ETQ Amsterdam wisten te strikken voor bijzondere collab items.

Het was dus slechts een kwestie van tijd voor sommige trends uit Azië ook hun weg zouden vinden naar de Europese markt.

Belangrijk hierbij zijn de zachte stoffen waar bijvoorbeeld kimono's van worden gemaakt en de karakteristieke, symbolische tekeningen van tijgers en draken die onze casual items nog fijner en zachter zullen laten aanvoelen.

asian fashion


Zoekwoorden: Trends, 2016, Baseball, Metallic sneakers, Kimono Fabrics, Fashion

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Comments:

comments powered by Disqus